نخستین همایش ملی بهینهکاوی فعالیت اقتصادی زنان 9 اسفند امسال در اصفهان برگزار میشود.
زهرا اخوان نسب در نشست خبری همایش بهینه کاوی فعالیت اقتصادی زنان اظهار داشت: هیچکس ظرفیت در حوزه زنان را نمیتواند انکار کند، تصمیم بر این گرفته شد تا همایشی در ارتباط با بهینهکاوی فعالیت اقتصادی زنان برگزار کنیم تا جایگاه زنان در اقتصاد پایدار به خوبی مشخص شود.
وی افزود: هدف نخست ما این بوده که ابتدا بانوان موفق را در حوزههای مختلف کاری شناسایی کرده و آنها را بر اساس مهارتها و نگرشی که دارند تفکیک کنیم تا بتوانیم به بهترین نحو از ظرفیت آنها استفاده ببریم و در این همایش باید روشهای علمی در نسل جوان را با شیوههای کاربردی شناسایی و استخراج کنیم.
معاون امور بانوان اتاق بازرگانی اصفهان خاطرنشان کرد: از زمانی که این موضوع در کمیته معاونت بانوان اتاق بازرگانی مطرح شده جلسات متوالی را هر 15 روز یکبار برگزار کردیم، ماحصل این جلسات تشکیل کمیته سه گانه سیاستگذاری، کمیته علمی و کمیته اجرایی بوده است.
وی با اشاره به اهداف همایش بهینه کاوی فعالیت اقتصادی زنان تصریح کرد: در این همایش سعی ما بر این است تا از تجربیات افراد موفق در زمینههای کار آفرینی و اقتصاد استفاده کنیم تا این تجارت راهکاری برای بانوان فعال در زمینههای اقتصادی باشد.
اخوان نسب با اشاره به فراخوان همایش بیان کرد: در بحث مقالات سعی بر این داشتیم تا 2 زمان را به اطلاع شرکت کنندگان برسانیم، فراخوان همایش 23 آبان ماه ارسال شده که این فراخوان از طریق برخی از روزنامههای کثیرالانتشار استانی و سایت اکونومیک اطلاع رسانی شده است.
وی با بیان اینکه ابتدا 2 زمان برای ارسال مقالات تعیین شد، گفت: 9 دی ماه آخرین زمان برای ارسال چکیده مقالات بود و 16 بهمن ماه آخرین مهلت ارسال اصل مقالات تعیین شد ولی به دلیل تمایلی که برای ارائه مقالات وجود داشت آخرین مهلت را برای چکیده و اصل مقالات 16 بهمن در نظر گرفتیم.
معاون امور بانوان اتاق بازرگانی اصفهان اظهار داشت: تا کنون 30 چکیده مقاله به معاونت ارسال شده، پس از جمعآوری مقالات، 23 بهمن ماه داوری مقالات برای بررسی نتایج پایانی صورت میگیرد.
وی افزود: در جامعه ما نیمی از جمعیت را زنان تشکیل میدهند پس باید برای تحقق توسعه پایدار به بانوان نیز توجه ویژهای شود، برگزاری چنین همایشهایی راه را برای بانوان موفق در حوزه اقتصادی باز میکند.
اخوان نسب خاطرنشان کرد: بانوان جایگاه خود را در حوزههای اقتصادی آنطور که باید به دست نیاوردهاند و سعی ما این است که در این همایش این جایگاه را در کشور ارتقا دهیم. ارزش افزوده بسیاری از سوی بانوان در اقتصاد کشور ایجاد میشود اما دیده نمیشود.
وی تصریح کرد: در حوزه کارآفرینی پیشنهادات متعددی را داشتیم و جلسات متعددی را برگزار و توصیههایی نیز داشتیم، حتی مدعی شدیم که مسئولان باید تبعیض مثبت را نسبت به بانوان ایجاد کنند، بانوان ما باید جایگاه خود را پیدا کنند و در این راه معاونت بانوان اتاق بازرگانی در این راستا میتواند کمک بسیاری داشته باشد.
معاون امور بانوان اتاق بازرگانی اصفهان با بیان اینکه شعار همایش اقتصاد پاک و زنان موفق است، بیان کرد: توسعه پایدار در جامعه زمانی رخ میدهد که مشارکت آن جمعی و همگانی باشد و زن و مرد دوش به دوش یکدیگر تلاش کنند. جامعه زمانی توسعه پیدا میکند که دارای افراد توانمند باشد.
وی گفت: در جامعه ما هنوز افراد توانمند کم هستند که شناسایی زنان توانمند میتواند یکی از شیوههای الگوسازی و معرفی آنها به نسل جوان و به جامعه توانمند کشور باشد.
اخوان نسب اظهار داشت: زنان ما دانشمند شده ولی توانمند نشدهاند پس باید مشارکت زنان برای افزایش توانمندی نیز افزایش یابد، مشارکت کاری باید به صورت همه جانبه باشد و زنان در حوزههای تصمیمگیری مشارکت بیشتری داشته باشند پس سعی ما این است تا در راستای مسیر توسعه حرکت کنیم.
وی افزود: یکی از شاخصهای زنان موفق ریسکپذیری است به این دلیل که قدرت ریسکپذیری نقش بسیار مهمی را دارد، باید بدانیم زنان ما چه میزان در مدیریت کار توانمند هستند و بانوانی که در جامعه امروز بتوانند زمان و خانواده خود را به خوبی مدیریت کنند راه موفقیت را در پیش گرفتهاند.
معاون امور بانوان اتاق بازرگانی اصفهان خاطرنشان کرد: هدف ما در همایش این است که ابتدا توانمندها را به دیگران نشان دهیم، اساس کار ما بر این است که کار را تیمی صورت دهیم، کوچکها در کنار یکدیگر بزرگ میشوند و در این همایش بانوان باید ببینند که میتوانند.
وی تصریح کرد: بانوان هنوز یاد نگرفتهاند چگونه با یکدیگر در ارتباط داشته باشند که این به ریشههای فرهنگی ما باز میگردد، امروز تجربه نشان داده که بانوان میتوانند با حفظ برخی از ارزشهای فرهنگی و مذهبی به خوبی حرکت کند.
به گزارش خبرنگار ایسنا منطقه اصفهان، سید محمد حسن شهشهانی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه زنان در ایران جایگاه خود در اقتصاد را پیدا نکردهاند، اظهار کرد: یکی از اهداف همایش بهینه کاوی تجربیات موفق زنان در حوزه اقتصادی و کارآفرینی ارتقا جایگاه زنان در بخش اقتصاد است البته این جایگاه تنها در بخش اشتغال نیست، بلکه ایجاد ارزش افزودهای است که توسط بانوان ایجاد ولی دیده نمیشود.
به گزارش خبرنگار ایسنا، نسیم جوزدانی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: برای تحقق اقتصاد مقاومتی زنان میتواند در مدیریت منابع و زمان، اصلاح الگوی مصرف، ایجاد اشتغال، ارزشهای اخلاقی نقش موثری داشته باشند.
جوزدانی گفت: بررسی نقش زنان در تحقق اقتصاد مقاومتی یکی از سرفصلهای این همایش است، زیرا زنان در تحقق اقتصاد مقاومتی نقش کلیدی دارند، همانطور که در خانه نقش مهمی در مدیریت خانواده دارند.
منبع: خبرگزاری تسنیم ، ایسنا